PASni UMNO

PASni UMNO

JOM IKUT WAK PAKU TEKAN PAKATAN HARAM JADAH!!!

Friday, 27 January 2012

HARGA GULA KEKAL!!!PEMBANGKANG TAK ADA MODAL!!!KERAJAAN TANGGUNG SUBSIDI!!!
KUALA LUMPUR 27 Jan. - Kerajaan telah memutuskan untuk mengekalkan harga gula pada harga RM2.30 sekilogram walau pun harga semasa pasaran dunia telah meningkat, kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Sehubungan itu, Ismail Sabri berkata, subsidi gula meningkat kepada 54 sen daripada 20 sen sebelumnya dan jumlah subsidi meningkat kepada RM567 juta tahun ini daripada RM262.41 juta tahun lepas.

Bercakap kepada pemberita selepas majlis pelancaran Pekeliling Amalan Terbaik Perniagaan Terbaik Suruhanjaya Syarikat Malaysia 3/2012 hari ini, katanya langkah itu dilakukan bagi memastikan paras harga kekal pada tahap semasa.

"Kalau harga gula dinaikkan, banyak lagi harga produk lain akan naik, jadi inisiatif kerajaan untuk mengurangkan bebanan rakyat dengan mewujudkan Kedai Rakyat 1Malaysia dan Menu Rakyat 1Malaysia mungkin akan mendapat kesan daripada kenaikan ini.

"Oleh yang demikian, harga gula dikekalkan supaya rakyat tidak akan terasa sebarang kenaikan,” katanya.

Beliau menjelaskan bahawa Malaysia kini terpaksa mengimport hampir 100 peratus keperluan gulanya berbanding dengan 98 peratus sebelum ini kerana tanah yang dahulunya digunakan untuk menanam tebu di Chuping Perlis, sekarang ditanam dengan kelapa sawit dan getah. — BERNAMA

Pertama sekali paku ingin mengucapkan terima kasih kepada kerajaan BN yang telah melaksanakan suatu langkah ke arah "rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan". Paku yakin puak2 pembangkang yang sudah ketandusan isu akan memainkan sentimen pengekalan harga disamping kenaikan tarif subsidi yang ditanggung kerajaan sebagai gula-gula pilihanraya. 


Ada juga puak2 pembangkang yang akan mengatakan kenapa harga gula tidak mahu diturunkan. Madah nak free je puak2 jadah ni. Bila diberi baucer suruh beli buku kau jual!!bila diberi BR1M kau cakap gula-gula pilihanraya..Puak2 haramjadah ni layak dirembat jek laju2!!!orang cina kalau harga gula naik tetap cool. kalau peniaga restoren akan menaikkan harga air. 


"tapi puak2 yang tahu merunggut dan menghina ni akan terus menghina sehingga mati kelaparan lalu berulat!!!"


psst: mereka semakin tertekan!!!video lucah nuark di Patpong Bangkok telah diiklankan sedikit di papagomo!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...