PASni UMNO

PASni UMNO

JOM IKUT WAK PAKU TEKAN PAKATAN HARAM JADAH!!!

Monday, 23 January 2012

PEMBONGKARAN NFC: SEEKOR LEMBU DAP RUPANYA BUAT TAIK?!!


Yang menjual maklumat syarikat kepada PKR adalah penyangak ahli tegar DAP yang bekerja di NFC.

Perniagaan orang melayu diserang sebegitu rupa,apatah lagi dengan pelbagai dakwaan yang jahat.Membunuh perniagaan NFC menguntungkan kartel pengimport daging yang semua orang tahu siapa mereka.

Siasatan pihak polis atas hasil daripada satu laporan yang dibuat 4 bulan yang lepas sebelum isu NFC meletup membuktikan 2 orang pegawai NFC yang bertanggungjawab mencuri wang syarikat tersebut salah seorang daripadanya adalah penyokong tegar DAP bernama Danny.Puaka lembu PKR bersubahat dengan penyangak DAP menyerang entiti perniagaan orang melayu.

Kenapa PKR tidak berminat mendedahkan skandal Husam dengan kambing jampari yang mencecah jutaan ringgit? Sedangkan terbukti berlaku penyelewengan wang rakyat. Isu NFC yang dimainkan hanya berkisar kepada satu pinjaman yang dibuat bukannya mendapat geran kerajaan.Malah pihak audit negara tidak langsung menyatakan projek NFC adalah gagal malah mencadangkan agar dipercepatkan lagi memberi bantuan kepada syarikat ini.

PAC,jawatankuasa kira kira yang terdiri daripada ahli parlimen BN dan Pakatan juga tidak menyatakan berlaku penyelewengan ,sebaliknya mempertikaikan karenah birokrasi pihak kementerian yang lambat membantu NFC.

Soal lembaga pengarah NFC nak belanja banyak mana pun,lantak pi la duit diaorang korang sibuk sangat apahal!

Rafizi dan Zuraida bersekongkol bersama Malaysiakini membuat fitnah,jika mereka berlaku benar kenapa kesemua artikel fitnah NFC dipadam sebaik saja mereka di saman?Bukankah berani kerana benar?Kenapa takut?

DARI THE MALAYSIAN INSIDER

Bekas pekerja Fidlot Nasinal Corporation (NFCorp) yang dikatakan membocorkan rekod kewangan syarikat ternakan lembu tersebut telah dipecat, kata Datuk Ibrahim Ali, ekoran kesalahan mencuri sejumlah RM2.7 juta wang tunai dan akan didakwa bagi kesalahannya di mahkamah tidak lama lagi.

Presiden Perkasa itu berkata, eksekutif pemasaran "bukan Melayu" itu bertanggungjawab membuat kutipan pembayaran daripada pelanggan NFC dan telah melarikan wang berjumlah antara RM10,000 dan RM20,000 sehari sebelum ditangkap oleh akauntan syarikat terbabit.

Pengerusi NFCorp, Datuk Seri Mohamad Salleh Ismail kemudiannya membuat laporan polis dan memecat pekerjanya itu.

"Perkara itu berlaku sebelum ini apabila Datuk Salleh mempunyai dua pekerja bukan Melayu. Mereka menguruskan RM150,000 wang tunai setiap hari. Salah seorang daripada mereka kemudiannya melarikan wang berkenaan," jelas Ibrahim kepada pemberita di Hotel Putra di sini.

Tambahnya lagi, pekerja berkenaan kemudiannya mencuri buku tunai syarikat terbabit untuk tujuan membalas dendam dan menjualnya kepada PKR, yang menyaksikan skandal berterusan dalam NFCorp.

Eksekutif itu akan dikenakan tuduhan di mahkamah kerana mencuri wang syarikat, jelas Ibrahim.

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa ini berkata demikian selepas perjumpaan bersama Salleh dan 11 NGO berhubung isu NFCorp.

Menurut Ibrahim, buku rekod tunai yang diberikan kepada PKR itu hanyalah sebahagian daripada "cerita sebenar" dan di dalamnya tidak dinyatakan dengan terperinci butiran perbelanjaan syarikat berkenaan.

Ibrahim bagaimanapun menegaskan, dirinya tidak menyebelahi mana-mana pihak, sebaliknya hanya menunggu keputusan laporan dan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan anggota polis terhadap akaun NFCorp.

Menurutnya, Perkasa akan menunggu keputusan tersebut memandangkan kedua-dua badan berkenaan yang mempunyai kuasa untuk menyiasat terhadap dakwaan dan pertuduhan rasuah.

Skandal NFC telah menjadi topik hangat tahun lepas apabila Laporan Ketua Audit Negara 2010 menyatakan terdapatnya kecelaruan terhadap projek ternakan lembu yang diuruskan keluarga Shahrizat itu.

Semenjak itu, beberapa siri pendedahan telah dibuat PKR, termasuk pembelian dua unit kondominium mewah di Bangsar, Kuala Lumpur, ditambah satu lagi kondo mewah di Singapura dan pertuduhan menggunakan dana berkenaan untuk kegunaan peribadi keluarganya.

PKR turut mendakwa keluarga Shahrizat menggunakan hampir RM600,000 daripada dana NFC untuk membayar hutang kad kredit mereka pada 2009.

Namun demikian, pentadbiran NFC menafikan dakwaan tersebut dan menegaskan perbelanjaan kad kredit tersebut digunakan hanya untuk tujuan perniagaan.

NFC turut menafikan dakwaan dan tuduhan dana RM250 juta itu dimasukkan ke dalam akaun mereka sebelum perjanjian pinjaman berkenaan ditandatangani.
Shahrizat telah memohon cuti selama tiga minggu kepada perdana menteri selepas pendedahan bukti terbaru rasuah dalam projek NFC.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin minggu lepas mengumumkan kerajaan akan melantik firma audit untuk menyemak dan mengaudit akaun NFC.-The Malaysian Insider

Sumber: PISAU.NET

*Aku dah kata dah!!!kalau tak masakan Shahrizat SAMAN budak 2 orang tu!!!aku kesian sebab ramai yang bodoh dan tertipu dengan penipuan pembangkang!!STEADY SHAHRIZAT!!!benarkah semua artikel berkaitan NFC di MALAYSIAKINI dikeluarkan???wow kena HACK ke KECUT!!!lagi satu...SHAHRIZAT saman atas diri dia bukannya atas NFC...jgn salah fakta...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...